Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Egészségügyi közszolgáltatásért felelős szerv: Az a  fenntartó,

  • akinek a fenntartásában lévő egészségügyi szolgáltató számára a szakellátási kapacitás határozattal megállapításra kerül,
  • aki a megállapodás, illetve a szerződés tárgyát képező szakellátási feladatot és a hozzá kapcsolódó szakellátási kapacitást ideiglenesen átadja a feladat ellátására kötelezettséget vállaló egészségügyi szolgáltató vagy annak fenntartója számára

Állami fenntartású valamint az önkormányzati fenntartású egészségügyi intézmények vonatkozásában egyes fenntartói jogokat ki gyakorolja?

Az állami fenntartású fekvőbeteg-szakellátó egészségügyi intézmények fenntartója és irányítója a Kormány által kijelölt miniszter, azzal, hogy az egyes fenntartói jogokat és irányítói hatásköröket az egészségügyi szolgáltatás irányításáért felelős szerv és az irányító vármegyei intézmények közreműködésével gyakorolja.

Az állami fenntartású nem fekvőbeteg-szakellátó egészségügyi intézmények tekintetében a fenntartó és az irányító az egészségügyért felelős miniszter, azzal, hogy egyes fenntartói jogok és irányítói hatáskörök a jogszabályban meghatározottak szerint átadhatóak.

A fentiek nem alkalmazandók a rendvédelmi feladatokat ellátó szervnél működő állami fenntartású egészségügyi intézmények vonatkozásában.

Az önkormányzati fenntartású, járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi intézmény tekintetében az egészségügyi intézmény kapacitásainak átcsoportosításával, csökkentésével, illetve szakmai összetételével kapcsolatos módosítás kezdeményezését, az egészségügyi intézmény ellátási területe módosításának kezdeményezését az érintett vármegyében működő irányító vármegyei intézmény gyakorolja.

A Budapesten és Pest vármegyében működő önkormányzati fenntartású járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi intézmény tekintetében az egészségügyi intézmény kapacitásainak átcsoportosításával, csökkentésével, illetve szakmai összetételével kapcsolatos módosítás kezdeményezését, az egészségügyi intézmény ellátási területe módosításának kezdeményezését, külön kormányrendeletben meghatározott  irányító jogkört gyakorló egészségügyi intézmények gyakorolják.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít